Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor har vi samlet de oftest stillede spørgsmål.

FAQ

Her kan du se nogle af de oftest stillede spørgsmål.
Se også dokumentation på docs.uintra.com

Hvor ofte opdateres Uintra, og vil det påvirke mit indhold?

Svar: Der kommer nye opdateringspakker hver måned på NuGet. Du kan vælge at opgradere, hvis du ønsker det, men det er ikke noget krav. Opdateringerne påvirker ikke din specialudviklede kode, men der kan være ny funktionalitet, der skal tilpasses, hvis du ønsker at benytte det i din løsning (fx tilføjelse af dit eget design til et nyt panel).

Hvilke roller findes der i Uintra?

Svar:

I Uintra er der tre standardbrugerroller: Webmaster, UI publisher og UI user:
 

  • Webmasteren har adgang til alt både i user interface og Umbraco.
  • UI-publisheren har adgang til alt i user interface men intet i Umbraco.
  • UI-Useren kan læse/like og kommentere nyheds/begivenhedsoplæg og oprette bulletin-oplæg.
     

Disse beskrevne standardroller kan modificeres efter behov. En Umbraco-udvikler kan udvikle og tilføje nye, brugerdefinerede roller eller udvide/begrænse de nuværende roller.

Kan jeg tilføje mit eget design til Uintra?

Svar: Uintra tilbyder frontend-fleksibilitet, idet standardelementer som skrifttype, farve, etc. kan ændres i CSS. Da alle organisationer har deres egen identitet, kan man derfor skabe sit eget unikke udseende. Du kan også tilføje dine egne brugerdefinerede CSS filer. Disse filer bliver ikke overskrevet af opdateringer, da Uintra-kernen er bygget på sine egne separate CSS filer.

Kan jeg selv oprette nye panel typer?

Svar: Ja. Uintra kommer med en række standardpaneltyper som for eksempel: FAQ, Document Library og Content Panel. Mange sites har dog behov for deres egne specielle paneler, og disse kan udvikles ligesom man ville gøre i en hvilken som helst anden Umbraco-løsning ved at udnytte nedarvning fra basepanelet og udvide det, så det passer til dine behov.

 

Kan paneler genbruges på flere sider?

Svar: Ja, har man adgang til Umbraco, kan man opsætte paneler lokalt (findes kun på én side) eller oprette dem globalt i folderen ”Data” –> ”Global panels”. Oprettes de i den globale folder, kan de anvendes flere steder på sitet og vedligeholdes herfra.

Kan jeg selv oprette andre slags feed typer?

Svar: Ja. Uintra kommer med tre standardfeeds, der er klar til brug: News, Events og Bulletins. Som udvikler kan man tilføje sine egne feedtyper, der kan bruges som standard-feedtyper på de sider, der anvender feeds (forside, undersider, grupper o.s.v.).

Hvordan fungerer søgning?

Svar: Søgning er baseret på Elastic Search, og du har med din løsning mulighed for at tilpasse din søgning med de muligheder, der tilbydes af Elastic Search. Som udvikler kan du nemt udvide og konfigurere søgefunktionen, og som webmaster kan du - i Umbraco - konfigurere hvilket indhold, der skal kunne søges på.

Se også docs.uintra.com/getting-started/search/

Kan Uintra køre på andre sprog/regional indstillinger end engelsk?

Svar: I Uintra er standard label-kontrollen baseret på Umbracos ordbog via den implementerede "Localization"-menu, der er tilgængelig for webmasterrollen i Umbraco. Dog er det muligt at implementere en ny resource control, der kan bruge en anden kilde (fx tekstfiler, json, etc). Det er derfor muligt at konfigurere platformen til at støtte ethvert andet sprog.

Kan jeg ændre e-mail og In-app-notifikationerne og tilføje mine egne?

Svar: Alle notifikationer er samlet i menuen der hedder ”Notifications”(findes i Umbraco som webmaster). Her kan man vælge, hvilke notifikationer og emails, der skal afsendes og samtidig ændre standard teksterne. Det er også muligt som Umbraco udvikler at tilføje sine egne brugerdefinerede notifikationer.

Se også docs.uintra.com/getting-started/notifications/

Hvilket miljø kræver det at køre Uintra

Svar: Uintra er baseret på Umbraco og kræver det samme Windowsbaserede setup som Umbraco 7. Se setup-information for Umbraco her

Hvordan installerer jeg Uintra?

Svar: Uintra installeres og opgraderes som NuGet i Visual Studio. https://www.nuget.org/packages/uIntra/  eller som Umbraco package.

Se også docs.uintra.com/installing-uintra/

Kan jeg integrere min egen membership provider (fx Active Directory)?

Svar: Uintra er som standard baseret på Umbraco membership, men med den leverede kode i NuGet-pakken er det muligt at udvide koden til at importere (synkronisere) medlemmer fra Active Directory, Google members, CRM eller HR-systemer. Det er også ganske nemt at bruge dit eget medlemskabssystem ved at udnytte nedarvning fra ASP.NET-medlemskab og kortlægge dine roller til Uintras baseroller.
Se også docs.uintra.com/getting-started/membership-integration/

Hvilke platforme er Uintra testet på?

Svar: Uintra er Responsive og fungerer både på mobil, tablet og desktop. Dette er testet på nedenstående:

·         PC: Windows 10

·         MAC: iOS 9+

·         IE11+, PC

·         Edge, PC (latest at project start)

·         Chrome, PC or Mac (latest)

·         FireFox, PC (latest at project start)

·         Safari, Mac (latest at project start)

·         IPad (latest), Native Safari

·         IPhone 6, Native Safari

·         Android Galaxy 5+, Chrome

Se og prøv en online-demo af Uintra

Se om Uintra er noget for dig med vores online-demo. Få et bedre overblik over hvordan Uintra kan se ud i vores demo version med test data. Demo versionen kan prøves uden registrering, der skal bare trykkes på "login" knappen og så er der adgang.

Åbn demo
To Top